Ons zorgaanbod

Naast het reguliere spreekuur kunt u bij ons ook terecht voor bijzondere spreekuren.

Stoppen met roken

Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten die willen stoppen met roken en daarbij begeleiding nodig hebben. Een consult duurt 20 minuten. U wordt gezien door de praktijkondersteuner chronische zorg. Samen met u kijkt zij of u ondersteuning nodig heeft met medicatie of met andere hulpmiddelen.

Wandelen met de huisarts

Bewegen is gezond en 30 minuten bewegen per dag levert al zoveel gezondheidswinst! De huisarts en praktijkondersteuner komen daarom de spreekkamer uit en trekken de wandelschoenen aan. Wandelt u met ons mee? Elke dinsdag en donderdag van 9 uur tot 9.30 uur. Verzamelen bij de ingang aan het Steenhouwerskwartier. Deelname is gratis en het gaat altijd door, weer of geen weer!

Psychosociale zorg volwassenen

Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met psychosociale problemen als depressiviteit, burn-out klachten of problemen in de relatiesfeer.
In dit spreekuur wordt u begeleid door een speciaal opgeleide praktijkondersteuners GGZ. Een consult duurt 30 minuten. De frequentie van de consulten is afhankelijk van de ernst van de klachten.
Een bijkomend voordeel is dat deze consulten vallen onder de huisartsenzorg dus u hoeft uw eigen risico niet aan te spreken. Bovendien is een eerste consult op korte termijn af te spreken zonder maandenlange wachtlijst.

Psychosociale zorg kinderen

Dit spreekuur is bedoeld voor ondersteuning van kinderen met psychosociale problemen, bijvoorbeeld tijdens of na een echtscheiding, bij gezinsproblemen of gedragsproblemen.
Uw kind kan terecht in de vertrouwde omgeving van de huisartsenpraktijk. In dit spreekuur wordt u begeleid door een speciaal opgeleide praktijkondersteuners GGZ. Een consult duurt 30 minuten. De frequentie van de consulten is afhankelijk van de ernst van de klachten. Een eerste consult is op korte termijn af te spreken zonder maandenlange wachtlijst

Spreekuur met de medisch specialist

Huisartsenpraktijk Broekpolder werkt nauw samen met verschillende medisch specialisten. Wij hebben bijvoorbeeld tweewekelijks spreekuur met een sportarts waarbij de huisarts samen met deze specialist patiënten ziet op locatie Broekpolder. Daarnaast is er met diverse medische vakgroepen in het Rode Kruis Ziekenhuis de mogelijkheid voor een digitaal meekijkconsult, waarbij de huisarts medisch specialistische zorg kan raadplegen. De huisarts blijft hierbij hoofdbehandelaar. Voordeel voor patiënten is dat het meekijkconsult niet ten koste gaat van het eigen risico en mogelijk een verwijzing naar het ziekenhuis wordt voorkomen.

Visites Ouderenzorg

Deze zijn bedoeld voor patiënten die niet meer zelf naar de praktijk kunnen komen. Een visite duurt ca. 30 minuten en wordt gedaan door de praktijkondersteuner somatiek en/of de verpleegkundig specialist. Tijdens de visite wordt bijvoorbeeld de bloeddruk of bloedsuikerwaarde gemeten of wordt gekeken naar problemen in de thuissituatie. Patiënten die 80 jaar worden en niet al in de ouderenzorg zijn opgenomen, worden benaderd voor een afspraak aan huis om de thuissituatie te inventariseren.

Behandelwensgesprekken

Praten over sterven is niet altijd makkelijk. Zowel patiënten als dokters vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Toch vinden wij het heel belangrijk om op tijd te praten over uw wensen en verwachtingen rond uw levenseinde.

Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u in het laatste deel van uw leven de zorg krijgt die bij u past. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, vinden wij het heel belangrijk dat dit niet alleen in geval van ziekte besproken wordt. Maar dat er ook ruimte en gelegenheid is om dit te doen op het moment dat de gezondheid nog goed is. 

Als u hier meer over wilt lezen, kunt u onderstaande informatie raadplegen:

Thuisarts

Levenseinde patiëntenfederatie

Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met uw arts over dit onderwerp, dan kunt u onderstaande informatie gebruiken als leidraad bij dit gesprek:

Formulier wilsverklaring